Calusari

Calusari wijnen worden gemaakt door het wijnhuis Cramele Recas uit de Recas in de Banat streek in Roemenië. Het is een land met een lange historie. Het verhaal gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. Cramele Recas is een zeer modern en efficiënt opgezet wijnhuis met een gevarieerd assortiment van inheemse en internationale druivenrassen.

Wijngebied

Calusari wijn komt uit het westen van Roemenië, rond de stad Timioara. Het is de thuisbasis van het multi-bekroonde wijnhuis Cramele Recas. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza. De technologie en werklust van het wijnhuis Cramele Recas vormen vandaag de dag nog steeds de basis voor het succes van de Roemeense wijn Calusari.

Wijngaarden

De wijnmakerij van Calusari, Cramele Recas, beschikt over wijngaarden van 600 hectaren groot. Deze wijngaarden zijn aan het begin van de 21e eeuw verplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De Calusari wijnen van Cramele Recas worden wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Calusari Pinot Grigio

Bij Gavi Wijnkopers vind je meerdere Calusari wijnen. Onder andere de Calusari Pinot Grigio.
Deze wijn is bleek geel van kleur en heeft aroma’s van geel en wit fruit zoals perzik, abrikozen, mango en peer. Calusari Pinot Grigio komt plezierig en authentiek over dankzij een licht ongepolijst randje. Deze Roemeense wijn is heerlijk te drinken bij salades, visgerechten, kip gerechten en voor bij de borrel.

Calusari Cabernet Sauvignon

Of kies voor de Calusari Cabernet Sauvignon. Deze rode wijn zal je versteld doen staan over de kwaliteit van Roemeense wijnen. De wijn zit boordevol rijp, zwoel rood fruit zoals cassis en bramen. De smaak is vol en sappig met milde tannines en een middellange afdronk.

Calusari wijn kopen

Gavi Wijnkopers heeft nog veel meer wijnen van Calusari in haar assortiment. Neem gerust een kijkje op onze website en bekijk alle Roemeense wijnen van Calusari. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je goed adviseren indien je dat wenst. Bestel je de Calusari wijn vandaag nog voor 17.00 uur? Dan kun je er morgen al van genieten!

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×