Cazes

Cazes is een wijnhuis in het hart van Roussillon in het zuiden van Frankrijk. Dankzij de vele innovaties en hun baanbrekende aanpak wordt het wijnhuis regelmatig beloond. Sinds 1960 zijn er meer dan 400 medailles toegekend aan de producten van Cazes.

Geschiedenis

Het begon in 1895. In dat jaar creëerde Michel Cazes in Rivesaltes in Roussillon Maison Cazes. In 1927 kocht de zoon van Cazes een landgoed. Het landgoed werd in de jaren die volgden verrijkt met percelen tot 40 hectare. In 1955 verschenen de eerste Cazes wijnen. Binnen de familie werd het landgoed van zoon tot zoon overgedragen. Het hele landgoed van Cazes wijnen is gecertificeerd AB en biodynamisch. Tegenwoordig heeft de wijngaard een oppervlakte van 220 hectare. Elk jaar bieden ze uitzonderlijke wijnen op alle terroirs van Roussillon.

De wijngaarden

Het Cazes wijnhuis beschikt over twee wijngaarden genaamd Domaine Cazes en Les Clods de Paulilles. De eerste, Domaine Cazes, is een landgoed van 220 hectare en gelegen op een terroir in de Agly vallei. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en dat komt vooral door de bodem van de wijngaard. Deze is van klei en kalsteen en bezaaid met leisteenpuin en kiezelstenen. De wijngaard is volledig omgebouwd tot biologische en biodynamische landbouw.
De wijngaard Les Clods de Paulilles is gelegen in de Anse de Paulilles in Frankrijk. De wijnkwaliteit van dit landgoed, dat ligt tussen Collioure en Banyuls, wordt wereldwijd erkend. De wijngaard van 90 hectare valleien en schalieterrassen is deels beplant met wijnstokken. Voor toeristen is de gerenoveerde kelder en het restaurant aan het water een magische plek.

De wijnen van Cazes

Cazes wijnen zijn fris en fruitig met een bijzondere smaak. Kenmerkend is de diepte en de bijzondere textuur. Een Cazes wijn geeft een zeldzaam tastbaar gevoel. Neem bijvoorbeeld de Cazes Muscat de Rivesaltes. Een heerlijke frisse, zoete witte wijn met heerlijke aroma’s van citrusvruchten, exotische vruchten, perzik en abrikoos. De Cazes Muscat is zeer complex. De Cazes wijn blijft aantrekkelijk en heeft een hele fraaie, rijke smaak. Deze Cazes wijn past perfect bij desserts met wit fruit en vanille en blauwschimmel kazen.

Cazes wijn kopen?

Een Cazes wijn kopen? Ontdek het Cazes wijnhuis uit Frankrijk en ervaar zelf de bijzondere textuur en de heerlijke smaken. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van wijnen kunnen wij je goed adviseren bij het maken van de keuze. Wil je op het laatste moment nog een wijn bestellen? Bestel deze dan voor 17.00 uur en je hebt de Cazes wijn morgen al in huis. Je bestelling is bovendien eenvoudig te volgen via Track & Trace.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×