• Veilig betalen met iDeal, Mastercard of Visa
  • Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis!
  • Extra kortingen als Gavi member!
  • Vanaf 50,- gratis thuisbezorgd

Domaine Bousquet

Domaine Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

Domaine Bousquet wijnen

No products found which match your selection.

Bekijk al onze andere wijnen in de webshop!

Domaine Bousquet

Op zoek naar een wijn van wijnhuis Domaine Bousquet? Zoek niet verder! Bij Gavi Wijnkopers vind je namelijk diverse wijnen van dit Argentijnse wijnhuis. Wij hebben in ons uitgebreide assortiment verschillende wijnen, zowel rood als wit, van Domaine Bousquet.

Het wijnhuis

Hoewel Domaine Bousquet, oprichter van het gelijknamige wijnhuis, zelf opgroeide in Frankrijk, een niet onverdienstelijk wijnland, koos hij ervoor om zijn geluk te gaan beproeven in de ‘Nieuwe Wereld’. Na een vakantie in Argentinië besloot de 48-jarige Bousquet zijn wijnhuis te starten in de beroemde Mendoza-streek.

In 2011 werd het wijnhuis overgenomen door de dochter van Domaine Bousquet, waarmee de tweede generatie binnen het wijnhuis een feit is.

Wijngaarden

De wijngaarden van het wijnhuis bevatten ongeveer 240 hectare. Dit alles ligt in het Mendoza-gebied, in de Uco Valley. Deze omgeving is de perfecte omgeving voor de wijnstokken. De zandige grond en het warme klimaat dat veel koele nachten kent, zorgen ervoor dat de omstandigheden goed zijn.

Er valt in dit gebied echter maar zo’n 20 centimeter regen per jaar. Dit zorgt ervoor dat met een irrigatiesysteem de perfecte hoeveelheid water naar de wijnstokken gebracht wordt. Dit water komt van het Andesgebergte. De lage PH-waarde in dit water zorgt voor meer kleur aan de wijn.

Wijnen

Domaine Bousquet biedt een uitgebreid assortiment aan wijnen. Bij Gavi heb je keuze uit verschillende wijnen. Zo kun je bij ons kiezen voor de Malbec, Malbec Reserve of de Chardonnay Reserve, wanneer je graag een wijn met een enkele druivensoort wil.

Domaine Bousquet biedt echter ook een aantal wijnen bestaande uit meerdere druivensoorten, een zogeheten blend. Denk bijvoorbeeld aan de Domaine Bousquet Gaia blend. Deze blend bestaat uit maar liefst drie druivensoorten, namelijk de Malbec, Syrah en de Cabernet Sauvignon.

Domaine Bousquet wijn kopen?

Wil je een Domaine Bousquet wijn kopen? Bij Gavi Wijnkopers ben je aan het juiste adres. Bestel jouw wijn van dit wijnhuis voor 17.00 uur vandaag, dan geniet je morgen al van jouw wijn. Bestellingen vanaf €50,- bezorgen wij gratis bij je thuis.

Ben je er nog niet helemaal uit welke wijn jij wilt? Wij helpen je graag verder. Met onze kennis en ervaring op het gebied van wijn, helpen wij je bij het kiezen van de juiste Domaine Bousquet.

Domaine Bousquet

Domaine Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×