Franz Keller

Het wijnhuis Franz Keller maakt expressieve wijnen met een eigen identiteit. Met veel passie en ambitie werken twee generaties van de Keller familie samen om karakteristieke wijnen te maken.

Wijngaarden in Kaiserstuhl

Wijnhuis Franz Keller heeft diverse wijngaarden in het warmste en zonnigste Duitse wijngebied, Kaiserstuhl. Dit gebied ligt in de wijnregio Baden en wordt gekenmerkt door vulkanische bodems met vruchtbare löss die uitstekende wijnbouwomstandigheden bieden. De bijzondere smaakcombinaties van de Franz Keller wijnen zijn mede te danken aan deze bodemdiversiteit.

Franz Keller; een authentiek wijnhuis

Het begon al in de jaren 60. Franz Keller spoorde aan om Bourgondische variëteiten te cultiveren en kleine wijngaarden, waaronder wijngaarden met steile hellingen te onderhouden. Franz Keller vocht al in de jaren 60 voor het behoud hiervan. De wijze waarop de wijn gemaakt wordt is geïnspireerd op de wijnen van de ‘savoir vivre’ van hun Franse buren.

Krachtige wijnen met karakter

Franz Keller staat voor verfrissende, droge en fruitige wijnen, maar daarentegen ook voor krachtige en complexe wijnen. In elke wijn komt de oorsprong en het karakter tot uiting in de smaak. De combinatie van frisheid, complexiteit en kracht is duidelijk te proeven.

Alles onder één dak

De wijnmakerij van Franz Keller bevindt zich in een uniek landschap en biedt de ideale omstandigheden om vlot en adequaat te werken tijdens de oogst. Het wijnhuis heeft verschillende onderdelen allemaal onder één dak. Het gaat dan om de gehele wijnproductie, maar ook om een kelder, proeflokaal en het restaurant KellerWirtschaft.

Franz Keller wijn past bij lekker eten

Een Franz Keller wijn past perfect bij lekker eten en dat is ook precies het doel van de makers. Het wijnhuis maakt daarom verschillende wijnen die geschikt zijn voor diverse maaltijden. Zo past de Franz Keller Spätburgunder vom Löss perfect bij gevogelte, lichte vlees gerechten en kazen. De Franz Keller Chardonnay Oberbergener Bassgeige kan heerlijk gedronken worden bij geroosterde vis en zeevruchten, schaal- en schelpdieren, gerechten met romige botersauzen en bij de Aziatische keuken.

Franz Keller wijn kopen?

Bij Gavi Wijnkopers vind je diverse Franz Keller wijnen. Onder andere Grauburgunder vom Löss, Pinot Noir, Spätburgunder vom Löss, Chardonnay Oberbergener Bassgeige en Weisburgunder vom Löss. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van wijnen kunnen wij je goed adviseren bij het maken van de keuze. Wil je op het laatste moment nog een wijn bestellen? Bestel deze dan voor 17.00 uur en je hebt de Franz Keller wijn morgen al in huis. Je bestelling is bovendien eenvoudig te volgen via Track & Trace.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×