Montes

Wijnhuis Montes is één van de meest toonaangevende wijnhuizen in wijnland Chili. Bekijk hieronder onze wijnen van Montes.

Montes

Op zoek naar een wijn van het wijnhuis Montes? In het uitgebreide assortiment van Gavi Wijnkopers vind je verschillende wijnen, waaronder diverse wijnen van het wijnhuis Montes, een Chileens wijnbedrijf.

Het wijnhuis

Wijnhuis Montes werd aan het eind van de vorige eeuw, in 1987 opgericht. In samenwerking met drie andere partners werd onder leiding van Aurelio Montes het wijnhuis opgericht. Chili had als wijnland veel potentie en het was dan ook het doel om deze potentie volledig te benutten en wijnen van een zo hoog mogelijke kwaliteit te produceren.

Meer dan dertig jaar later is dat gelukt. Het wijnhuis Montes was de basis van de kwaliteitsverbetering die de Chileense wijnproductie de afgelopen jaren doormaakte. Inmiddels is dit wijnhuis uitgegroeid tot het meest toonaangevende wijnhuis van Chili. Hiervoor werd Aurelio Montes Sr. dan ook gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Tegenwoordig staat zoon Aurelio Montes Jr. aan het roer van het bedrijf, maar aan de hoge kwaliteit is niets veranderd.

Naast kwaliteit is ook duurzaamheid. Het wijnhuis werd dan ook als één van de eerste wijnhuizen in Chili erkend met de Sustainability Code, een erkenning voor het feit dat het bedrijf een duurzame toekomst nastreeft.

De wijnen van Montes

De druiven voor de wijnen van Montes groeien in de vijf wijngaarden die het wijnhuis rijk is. Hiervan bevinden drie zich in de Chileense Curico Valley. De andere twee vind je in de Colchagua Valley. Samen zijn deze vijf wijngaarden goed voor een oppervlakte van 600 hectare.

De wijnen van Montes staan bekend om de hoge kwaliteit. Denk aan de Montes Alpha Pinot Noir of de Cabernet Sauvignon, beide zeer toonaangevende wijnen van hoge kwaliteit uit de collectie van het wijnhuis.

De wijnen van Montes en ook het wijnhuis zelf mochten dan ook al meerdere bekroningen ontvangen. Zo werd het wijnhuis in 2006 door het U.S. Wine & Spirits magazine uitgeroepen tot favoriet. In The Wine Spectator van 2007 werden 4 wijnen van het wijnhuis bekroond. Ook ontvangen de Montes wijnen regelmatig prijzen in Nationale Huiswijncompetities.

Montes wijn kopen?

Wil je een wijn van het wijnhuis Montes kopen? Bij Gavi Wijnkopers ben je aan het juiste adres voor verschillende wijnen van dit wijnhuis. Bestel jouw Montes vandaag voor 17.00 uur, dan geniet je morgen al van jouw wijn! Bestellingen vanaf €50,- bezorgen wij gratis bij je thuis.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×