Ogier

In Chateauneuf du Pape, het zuidelijke Rhône van Frankrijk, is het wijnhuis Ogier te vinden. In 1859 werd het wijnhuis opgericht door Antoine Ogier. In 1948 kocht het wijnhuis eigen kelders om wijnen van andere wijnmakers met elkaar te mengen en te rijpen. Ogier ging in die tijd samen verder met de onderhandelaar Caves des Papes.

Wijngaarden

Nu maakt Ogier Caves des Papes diverse wijnen van eigen bodem waaronder rode, witte en rosé wijnen. Het wijnhuis beschikt over 20 hectare wijngaarden in Chateauneuf du Pape. Recentelijk heeft Ogier er nog 9 hectare wijngaarden bijgekocht. Ook is het wijnhuis sinds 2004 eigenaar van 60 hectare biologische geteelde wijngaarden van het landgoed Notre dam de Cousignac in de Ardèche.

Aantrekkelijke wijnen

Het Ogier wijnhuis ziet het maken van wijn als een echte kunst. Ogier gaat zeer subtiel te werk en dat is duidelijk te proeven in de aantrekkelijke wijnen. Ogier Caves des Papes levert de grootste appellaties van de Rhône Vallei.

Côtes du Rhône Artesis Blanc

Deze witte Ogier wijn uit 2018 wordt gekenmerkt door munt. De blend van maar liefst zes (lokale) druivenrassen maakt deze witte wijn zeer smaakvol. Côtes du Rhône Artesis Blanc heeft subtiele aroma’s en smaken van mandarijnen, rozen, pruimen, peer, amandel en acacia honing. Staan er zeevruchten, fijn gekruide vis of kip op het menu? Dan is deze wijn een heerlijke toevoeging.

Côtes du Rhône Artesis Rouge

Bij Gavi Wijnkopers vind je ook een zijdezachte en volle rode wijn van Ogier, ook uit 2018. De Artésis Côtes du Rhône heeft de kwaliteit die we van Ogier mogen verwachten. Het is een frisse wijn met een kersenrode kleur en prachtige paarse tinten. Een krachtige wijn met een smaak van pruimen, kersen en bramen en kruidige aroma’s. Deze Ogier wijn drink je bij vleesgerechten en stevige, oude kazen.

Ogier wijn kopen?

Een Ogier Caves des Papes wijn kopen? Dat kan! Bij Gavi Wijnkopers vind je diverse wijnen van het Ogier wijnhuis. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van wijnen kunnen wij je goed adviseren bij het maken van een keuze. Bestel je een Ogier wijn voor 17.00 uur, dan heb je deze de volgende dag al in huis. Je bestelling is bovendien eenvoudig te volgen via Track & Trace.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×