Paul Cluver

Wijnhuis Paul Cluver is een familiebedrijf van de vierde generatie dat al meer dan 120 jaar werkt in de Elgin Valley in Zuid-Afrika. Paul Cluver heeft dit gebied ontdekt als premium wijnbouwgebied. In Zuid-Afrika behoort het wijnhuis al jaren tot de top 10.

Wijnen van wereldklasse

De focus van het wijnhuis Paul Cluver ligt op het produceren van wijnen van wereldklasse met het unieke karakter van de vallei en het landgoed De Rust. Met aandacht voor acties die gericht zijn op het milieu en hun gemeenschap proberen ze dit na te streven. Voorbeelden zijn de Paul Cluver Riesling en Paul Cluver Village Pinot Noir. Het wijnhuis is nauw verbonden met De Rust Futura school die meer dan 60 jaar geleden door grootmoeder Gertrude Cluver werd opgericht.

De Cluver familie

Het succes van het wijnhuis komt voort uit de Cluver familie. Het is een hechte groep met een duidelijke visie. Bij het bedrijf zijn vier van de vijf Cluver broers en zussen betrokken. Zij namen het over van de ouders Paul en Songvei. Het volledige team is veel groter dan de Cluver familie en dat vereist de nodige teaminspanning. De broers en zussen begeleiden het team en zorgen ervoor dat iedereen zich houdt aan de waarden die Paul Cluver heeft geholpen om al meer dan 100 jaar succesvol te zijn.

De wijngaarden

De wijngaarden van Paul Cluver zijn genesteld op een bergplateau in de buurt van de oceaan. De hoogte, helling en weersomstandigheden (wind en zon) in Elgin zorgen voor een langere rijpingstijd op de wijnstok. Dit heeft een aanzienlijke variatie in dagtemperatuur tot gevolg. Ook vertraagt de langere rijpingstijd de suikerontwikkeling en daardoor ontstaat er meer aroma en smaak. Het resultaat is een uitgebalanceerde wijn met een complexe smaak.
De gemiddelde hoogte van de wijngaarden ligt tussen de 300 en 400 meter boven zeeniveau. De hoogste wijngaard van Paul Cluver ligt 500 meter boven zeeniveau. Het klimaat van de Elgin vallei maakt het wijnhuis zeer uniek.

Awards voor Paul Cluver

De familie Cluver kreeg al internationale erkenning voor haar duurzame landbouwpraktijken. Zo mochten zij onder andere de Nedbank Green Award in ontvangst nemen voor beste milieubedrijfspraktijken. Ook is Paul Cluver een kampioenboerderij voor biodiversiteit in wijn.

Paul Cluver wijn kopen?

Een Paul Cluver wijn kopen doe je bij Gavi Wijnkopers. Bijvoorbeeld de Paul Cluver Riesling of Paul Cluver Village Pinot Noir. Bestel je de wijn voor 17.00 uur? Dan heb je deze morgen al in huis.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×