• Veilig betalen met iDeal, Mastercard of Visa
  • Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis!
  • Extra kortingen als Gavi member!
  • Vanaf 50,- gratis thuisbezorgd!

Wente

Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravelachtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn.

Wente

Ben je op zoek naar een wijn van wijnhuis Wente? Bij Gavi Wijnkopers ben je aan het juiste adres. In ons ruime assortiment hebben wij diverse wijnen van dit Californische wijnhuis. Voor zowel een witte als een rode wijn ben je bij ons op de goede plek.

Het wijnhuis

De wijnmakerij Wente werd in 1883 opgericht door de Duitse immigrant C.H. Wente. Hij had het vak geleerd van Charles Krug en besloot zijn eigen wijnhuis op te richten. Tegenwoordig, meer dan honderd jaar later, is het wijnhuis nog steeds in de handen van de familie Wente. Inmiddels staat de vierde en vijfde generatie wijnmakers aan het roer van dit wijnhuis, dat maakt het ook het oudste wijnbedrijf dat al die jaren in de handen van dezelfde familie is gebleven.

De meest bekende wijn van het wijnhuis is de Chardonnay, waarvan er verschillende verkrijgbaar zijn bij het wijnhuis. Denk bijvoorbeeld aan de Wente Morning Fog Chardonnay, een volle witte wijn met een mooie goudgele kleur.

De wijngaarden

De wijngaarden van het wijnhuis bevinden zich in de Livermore Valley, de San Fransisco bay en de Arroyo Seco. De grond in deze gebieden is gravelachtig en biedt een goede basis voor de duurzaam gekweekte druiven. In combinatie met de warme dagen en koele nachten in deze omgeving is deze omgeving de perfecte locatie voor het creëren van wijnen met een hoogwaardige kwaliteit.

Prijzen

Dat de wijnen van hoogwaardige kwaliteit zijn, blijkt ook uit het aantal prijzen dat dit wijnhuis door de jaren heen heeft gewonnen. Al in 1884 won Wente een prijs met één van haar wijnen uit de Livermore Valley. Recenter, in 2011, werd het wijnhuis tot ‘American Winery of the Year’ uitgeroepen door Wine Enthusiast.

Door de jaren heen hebben vooral de Chardonnays van het wijnhuis prijzen gewonnen. Recent werd de Wente Morning Fog Chardonnay nog verkozen tot één van de beste vijftien Chardonnays van Engeland.

Wente wijn kopen?

Bij Gavi Wijnkopers ben je aan het juiste adres voor een wijn van het wijnhuis Wente. Of jouw favoriet rood of wit is, bij Gavi zit je goed. Bestel jouw wijn voor 17.00 uur vandaag, dan geniet je morgen al van jouw wijn. Bestellingen vanaf €50.- bezorgen wij gratis bij je thuis.

Wente

Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravelachtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn.

Gavi Wijnkopers

De plek voor al uw favoriete wijnen

gavi wijnkopers wijnkasten

Gavi is in 2000 begonnen met de groothandel en de import van wijnen voor levering aan restaurants. Sinds 2010 zijn wij in Dronten gevestigd met onze winkel. Hierin staat ons team altijd paraat om je met hun kennis en enthousiasme te helpen met je aankoop, en heb je een keuze uit een assortiment van meer dan 400 verschillende wijnen. Met onze liefde en passie voor het vak ben je altijd welkom voor een goed advies of een gezellig praatje.

Gavi Lokaal

Proef onze wijnen in het horecagedeelte

Wij zijn in 2014 begonnen met Gavi Lokaal. In dit nieuwe horecagedeelte van onze winkel kun je verdwalen in een goed boek, onder het genot van een kop heerlijke Buscaglione koffie en een stuk gebak. Of gezellig met je vrienden en familie genieten van een heerlijke lunch met een mooi glas wijn. Ook vind je in Gavi Lokaal onze unieke wijnkast.

Onze winkel en horeca zijn geweldig! Bekijk het zelf bij onze foto-impressie!

Copyright Gavi Wijnkopers. Alle rechten voorbehouden. |
★★★★★
Gavi krijgt een 9 uit 10 uit 44 beoordelingen beoordelingen

Hoe gaan wij om met het coronavirus?
Gavi volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD Flevoland en de Gemeente Dronten met betrekking tot het coronavirus. We zien op dit moment geen noodzaak om het Winefestival Spring Edition te annuleren. Wij instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne. We houden de ontwikkelingen en instructies vanuit de eerdergenoemde partijen nadrukkelijk in de gaten.

Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen dan worden tijdig passende maatregelen genomen.

De belangrijkste maatregelen die wij allemaal kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud géén handen

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×